Wat is het nut van massage

Wat is het nut van massage:

Het geven van ontspanningsmassage kan voor degene die het ondergaat een zeer ontspannen gevoel geven, een gevoel van tot rust komen, een opgeruimd of misschien wel een verhelderend gevoel geven.

Ook kunnen er emotionele gebeurtenissen boven komen tijdens een massage. Soms kunnen er dingen verborgen zijn die je zo één twee drie niet voor mogelijk had gehouden. Zo geeft het voor ieder mens een eigen gevoel m.b.t. het ervaren ervan. Dit kan voorkomen als men meer gemasseerd wordt maar hoeft niet, het is maar net hoe mensen zich kunnen openstellen voor zichzelf en naar zichzelf durven te kijken tijdens een massage sessie.

De aanraking op zich kan voor mensen al een ontspannen gevoel geven, het kan je naar de basis terug voeren van je innerlijke jezelf zijn en voelen.

De kern waar het om draait is eigenlijk het samen brengen van lichaam en geest. Deze moeten in goede harmonie zijn om zo optimaal mogelijk te functioneren, het ontladen van alle negatieve energie is iets als een bevrijding voor een lichaam en geest.

Zelf vind ik het geven van een ontspanningsmassage in combinatie met muziek en wierook/etherische olie een hele goede combinatie maar dat is een eigen ervaring.

Het kan zijn dat sommige mensen misschien helemaal geen muziek of wierook / etherische olie willen en alleen gemasseerd willen worden. Ook dit is voor iedereen persoonlijk.

Het geven van een massage moet ten eerste afgestemd worden op degene die het ondergaat. Ik vindt dit van heel groot belang, wil men een geestelijk en lichamelijk goed welbevinden hebben.

Een gesprek vooraf is dan ook geen verkeerde insteek. Het kan zijn dat sommige mensen bepaalde pijnlijke of gevoelige plekken hebben op de huid, een wond of een blauwe plek ect. Het uitgangspunt is een goede harmonie creëren in de breedste zin van het woord.

Het is ergens een samenspel van 2 mensen die elk op hun eigen manier bezig zijn. b.v. degene die masseert moet goed weten wat en hoe er gemasseerd kan worden, de druk van bepaalde handelingen op de huid is van belang. Het kan aanvoelen als een te hard of een te zacht masseren, degene die het ondergaat moet het als prettig en ontspannen ervaren.

Eerste Kennismaking

Voorzie in je agenda de eerst keer 10 tot 20 minuten extra bovenop de behandeltijd voor alle massage behandelingen

Als je nog niet eerder langs geweest bent kun je per telefoon of email, of via het contactformulier een afspraak maken voor een kennismaking (anamnese) die afhankelijk van het doel van de massage (ontspanning, herstel na blessure, spanningsklachten) 10 tot 20 minuten duurt.

Hierbij maak je kennis met mij als masseur en met de praktijk, je kan vragen stellen over de massages en ik zal een indruk proberen te krijgen van de mogelijke problematiek en van zaken zoals je algemene gezondheidstoestand, je lichamelijke conditie en sportieve activiteiten