Waarom zou ik willen mediteren?

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving.

Meditatie breng je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard. Meditatie kán een spirituele belevenis zijn – maar dat hoeft zeker niet.

Daarbij heeft meditatie een groot aantal gezondheidsvoordelen. Meditatie vermindert stresshormonen in je lichaam. Je bloeddruk verlaagt en je lichaam kalmeert en herstelt zich.
Onderstaande video bevat een simpele meditatie oefening - de bodyscan.

 


Leuke, Engelstalige video over ons spierstelsel.


 

 

Fascie (Latijn: fascia) is een bijzonder bindweefsel dat ligt rond spieren, botten en gewrichten. Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam.

Fascie is één van de drie soorten bindweefsel: de andere twee zijn ligamenten en pezen.

Er zijn drie lagen fascie: onderhuidse fascie, diepliggende fascie, en verbindende fascie.

  • De onderhuidse fascie heeft als functie het vasthouden van lichaamsvet en water, en het geeft doorgang aan zenuwen en bloedvaten. In sommige delen van het lichaam omvat het spieren die de beweging van de huid toelaten.
  • De diepe fascie ligt dieper in het lichaam dan de onderhuidse fascie. Het maakt beweging van spieren mogelijk, en, net als bij de onderhuidse fascie, geeft het doorgang aan zenuwen en bloedvaten. Op sommige plaatsen in het lichaam verzorgt het bevestiging voor spieren en vangt het in enige mate schokken op.
  • De verbindende fascie ligt tussen de diepliggende fascie en de membranen die rond de lichaamsholten liggen. Het overbrugt de mogelijke ruimte tussen de diepe fascie en de membranen, het geeft flexibiliteit en maakt beweging van de interne organen mogelijk.

 

Hieronder volgen enkele zeer informatieve video´s over de anatomie van een aantal lichaamsdelen (Engelstalig)

ENKEL, ELLEBOOG, VOET, HEUP, KNIE, WERVELKOLOM EN SCHOUDER