Voetreflexzonetherapie

Voetreflexologie is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die preventief, ter ontspanning en therapeutisch toegepast kan worden. Het is gebaseerd op de theorie dat de voet een afspiegeling is van ons gehele lichaam. Door de reflexzones op de voeten te masseren kunnen de blokkades in het lichaam worden opgeheven, terwijl dit ook een diepgaande invloed kan hebben op lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Met de juiste instelling en techniek zal de reflexoloog zowel de psychische als de fysieke kant van de mens kunnen betrekken bij het genezingsproces.

Hoe werkt voetreflextherapie?

We zien dat door massage de doorbloeding en het algeheel functioneren van een of meerdere organen toeneemt of verbetert. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt weerspiegelt zich dat in de voeten. De toestand van de voeten (o.a. gespannen, verslapt, pijnlijk, geur, kleur, zwelling, conditie, opbouw van de voeten en tenen) geven aanwijzingen over de toestand van het lichaam en geest op dat moment. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt een behandelplan opgesteld.

Activeert en ondersteunt het van nature in ieder mens aanwezige zelfherstellend vermogen